Blog Detail

2016 wordt mijn jaar!

05 jan 16
Vertalingen Inez

one comments

Dat hoop ik althans …

Het afgelopen jaar was gevuld met ups and downs, met enthousiasme maar ook met twijfels, met super leuke projecten maar ook met het faillissement van een van mijn belangrijkste klanten. Een mailtje met wat uitleg, meer niet. En daar sta je dan. Lichte paniek en heel veel vragen en onzekerheid waren mijn deel.

Netwerken

Ik heb geen kaas gegeten van netwerken, en van verkopen al helemaal niet. Het liefst zit ik thuis aan mijn pc te vertalen.  Maar als ‘de wereld’ niet weet dat je bestaat, kan het nogal moeilijk worden om opdrachten te vinden.

Daarom ben ik vorig jaar al lid geworden van de groep Gent Vertaalt, die vertalers samenbrengt en waaraan ik de voorbije maanden veel heb gehad.

Ook en vooral voor vrouwen

Dat alleen volstaat uiteraard niet. Als onderneemster heb ik vastgesteld dat er weinig netwerken bestaan specifiek voor vrouwen. De ‘klassiekers’ zijn ofwel nogal op mannen gericht, ofwel eerder bedoeld voor grote ondernemingen en niet voor kleine zelfstandigen. Tot ik Zeker van Haar Zaak ontdekte. Een groep die zich richt tot startende vrouwelijke ondernemers. En ook al ben ik geen starter meer, toch heb ik al veel gehad aan de blog en de tips.

Doelen stellen

Ik lees graag, deins er niet voor terug om enkele uren informatie te zitten lezen op het net. Alleen, durft het nogal eens bij lezen blijven en zet ik zelden de stap naar actie. De overload aan informatie werkt bij mij eerder remmend. En dus moet ik doelen stellen. Die tip haalde ik van de blog van Lodi Planting. Lodi omschrijft zichzelf als een digital nomad, hij werkt en reist de wereld rond, en helpt freelancers.

Bedankt Lodi voor de inspiratie! Hier gaat ie, mijn doelen voor 2016:

  1. Elke maand deelnemen aan een netwerkevent.
  2. Vijf nieuwe klanten (terugkerende klanten).
  3. Een groot tuinfeest organiseren voor vrienden en familie.

 

Ik ben er alvast klaar voor en kijk er naar uit! Ik wens jullie ook een fantastisch 2016!

 

1 Comment

  1. Lodi Planting januari 5, 2016 at 7:26 pm Reply

    Yes, goed zo Inez! Dit zijn doelen die aanzetten tot actie en daar houd ik van!

    Laat me zeker weten als ik je kan helpen bij het bereiken van je doelen!

    Tot blogs!

Leave A Comment